Image Alt

Roots of Beauty

Tarmsystemet er i disse seneste år for alvor kommet på landkortet, og man ved, at sundheden findes i vores tarmsystem. Der forskes i sammenhænge mellem diarré, træthed, vægtproblemer, hudlidelser, depression, irritabel tyktarm samt autoimmune lidelser.

Gang på gang oplever jeg rigtig gode resultater ved at opfordre mine kunder til at prøve at udelukke både gluten, mælk og sukker i 3 måneder. Jeg vil dog lige nævne, at der ikke findes en model der hedder ”one size fits all”, men i rigtig mange tilfælde kan du ved at undgå disse tre ting, få en klart bedre fordøjelse og dermed også en strålende og klar hud.

Gluten

Gluten er et protein, der findes i bla. hvede, rug, byg, spelt, couscous, bulgur mm. Hvede/gluten anvendes også i fremstillingen af færdigretter, fastfood retter, slik og øl mm.

Det er ikke sikkert at symptomer på glutenintolerance viser sig med det samme, generne kan komme mange år senere. Typiske reaktioner der kan komme efter indtagelse af glutenholdige kornsorter kan være eksem, udslæt, diarré, forstoppelse, mavesmerter, oppustethed, træthed, væskeophobning, ledsmerter og irritabilitet.

Undgå at købe de færdigproducerede glutenfrie bagemix og diverse færdigproducerede varer i supermarkedet. Vælg i stedet ren, naturlig og økologisk mad, som du selv tilbereder, så ved du hvad der er i.

De fleste som undgår gluten vil opleve en større lethed og bedring i fordøjelsen, samt de ovenstående symptomer, ved at undgå hvedeholdige produkter, allerede efter en lille måneds tid.

Mælkeprodukter

Rigtig mange som lider af eksem, acne, væske i kroppen, inflammation og problemer med slimhinderne har gavn af at prøve at tage mælkeprodukter ud af kosten i en periode. Prøv som minimum i 10 dage og se om dine symptomer bliver bedre. Erstat gerne din mælk med havre eller en nøddemælk.

Sukker

Der er jo ikke så meget godt at sige om hvidt sukker – men det belaster uden tvivl vores blodsukker og tarmfloraen. Sukker fremmer aldringsprocessen i kroppen og har en dehydrerende virkning, som påvirker hudens evne til at binde vand. Hvilket medfører en hud som ikke ser frisk ud.

Andre afslørende tegn på for meget sukker er mørke rander under øjnene, hævelser, acne, inflammation og fordøjelsesproblemer.

Sukker stjæler også vitaminer og mineraler fra kroppen, fordi for at sukker kan nedbrydes i kroppen, kræver det vitaminer og mineraler.

Det kan være svært at undgå sukker, i perioden efter sukkerstop, kan man føle sig irriteret, træt og hovedpine. Men allerede efter 72 timer begynder man at kunne mærke resultatet.

Sød i stedet med dadler,kokossukker, Sukrin eller honning.

Efter sukkerstop vil man opleve at, huden bliver mere hydreret, færre linier og en mere klar udstråling.

Med dette skrevet er vi også alle forskellige og vi har hver vores forskellige biokemi. Der findes ingen bedre læge end dig selv – du bærer rundt på alle svarene inden i dig selv.

Du ved faktisk godt hvad der er godt for dig. Så mærk efter og skriv evt. dagbog i den periode du undgår disse ting, så du kan huske hvad du mærker fra dag til dag.

Rigtig god fornøjelse.

Jeg har et holistisk syn på huden, som både involverer pleje af hud og krop men også med stor fokus på følelser, kost, fordøjelse, søvn og livsstil.